Historiaa


Mäntyharjun Virkistys on yleisseura, joka perustettiin 1920 nimellä Mäntyharjun Aseman seudun Woimistelu- ja Urheiluseura Virkistys. Alussa lajivalikoima painottui hiihtoon ja yleisurheiluun, vähitellen mukaan tuli myös pesäpallo. Talkoovoimin seuran mäkihypyn puuhamiehet ovat pystyttäneet aikojen saatossa kaksikin hyppyrimäkeä, toisen 1940- ja toisen 1990-luvulla.

1960-luvulla Virkistys erikoistui palloilun yleisseuraksi Mäntyharjun Urheilijat-50:n keskittyessä muihin lajeihin. 1960-luvulla seuran lajivalikoima karttui jääkiekolla ja koripallolla, mutta ykköslajiksi kohonnut pesäpallo oli edelleen seuran ja samalla paikkakunnan suosituin palloilulaji. 1970-luvulla lajivalikoima kasvoi edelleen ja seura otti ohjelmaansa tenniksen ja lentopallon. Varsinkin lentopallo sai hyvän vastaanoton harrastajissa ja katsojissa, kun Virkistyksen naisjoukkue nousi kakkossarjaan ja raivasi tiensä aina Suomen Cupin loppuotteluun saakka. Tuolloin seuran kasvatteja nähtiin myös maajoukkuetasolla asti.

1980-luvulla pesäpallo, jääkiekko ja lentopallo vakiinnuttivat asemansa paikkakunnan palloilun valtalajeina hyvän juniorityön ansiosta. Siirryttäessä 1990- ja 2000-luvuille jääkiekon paikan suosiossa on vallannut salibandy. Uutena lajina mukaan on tullut myös aerobic, joka on saanut vankan harrastajajoukon varsinkin mäntyharjulaistyttöjen keskuudessa.

MäVi täytti 100 vuotta vuonna 2020 keskellä maailmanlaajuista koronapandemiaa.
Virkistyksen naisvoimistelijajoukkue vuoden 1924 niin sanotun sahan tuvan pihamaalla harjoituksen lomassa.