Tähtiseura

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Tähtimerkki

Tähtiseura-ohjelman laatutekijät täyttävät seurat tunnistaa Tähtimerkistä.

Tähtimerkki on lupaus laadusta. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan vastuullisesti, kuunnellaan ja kannustetaan osallistujia, reagoidaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, toimitaan modernisti ja vaikutetaan toimintaympäristöön. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan kohti omia tavoitteitaan ja kehittyä.

Mäntyharjun Virkistyksen yleisurheilujaostolla on vihreä tähtimerkki, joka kertoo laadukkaasta lasten januorten seuratoiminnasta.

Tähtiseuroja on Suomessa jo yli 600

Ensi askeleet:

Ajatus Sinettiseuraksi hakemisesta oli itänyt jo useamman vuoden. Useamman vuoden hilajiselon jälkeen saatiin jaosto kasaan ja monta vuotta johtokunnan alaisuudessa toimineet monilajiset liikuntakerhot siirrettiin yleisurheilujaoston alle. Ensimmäisen kunnon sysäyksen se sai, kun yleisurheilujaoston toimintaa aloitettiin herättelemään henkiin kunnolla syksyllä 2011 ja yleisurheilujaoston kehittämisillassa 5.10.2011 jaosto päätti hakea Sinettiä. Tämän jälkeen seuran johtokunta siunasi hankkeen kokouksessaan 20.2.2012.

Tämän jälkeen haettiin seuratoiminnan tukirahaa Sinettihankkeen vauhdittamiseksi ja sitä saatiinkin jaostolle 2000 €.

Uutta osaamista ja toimintaa:

Keväällä 2012 toimintaa heräteltiin koulukiertueella ja yleisurheiluleirillä. Jo aiemmin oli koulutettu toistakymmentä uutta lasten yleisurheiluohjaajaa. Toukokuussa 2012 starttasi koko kesän kestänyt yleisurheilukoulu ja kuukausikilpailujen lajitarjotinta monipuolistettiin. Lisäksi järjestettiin yhdet piirikunnalliset kilpailut. Yleisurheilu oli saanut vauhdilkkaan startin ja yu-lisenssien määrä hyppäsi suoraan nollasta noin sataan lisenssiin.

Tähtiseura laatuohjelma

Vuonna 2019 seuratoiminnan laatuohjelma uudistettiin Suomessa Tähtiseura laatuohjelmaksi.

Yleisurheilujaosto

Visiona Yleiurheilujaostolla on tarjota monipuolinen ja kiva harrastus lapsille ja nuorille!

Toiminnan arvot ja tavoitteet

  • Haluamme tukea ja mahdollistaa lasten monipuolista ja liikkumista.
  • Toimimme lasten ja nuorten liikuntakasvattajina.
  • Haluamme tarjota mahdollisuuden riittävään, monipuoliseen liikuntaan sekä harrastamiseen.
  • Haluamme edistää lasten ja nuorten terveellisiä elämätapoja (uni, liikunta ja ravinto) sekä tukea lasten ja nuorten fyysista, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kehitystä.
  • Koulutamme ohjaajiamme ja näin haluamme tarjota laadukasta ohjausta ja lasten liikuntaa.

.